Nieuwsbrief

Titel

View this email in your browser


Voor vertaling selecteer je taal, zie hokje rechtsboven! of open "view this email in brower" om met afbeeldingen te zien en dan zit de vertaling ook rechtsboven!

Algemeen nieuws


In 2024 is er weer een nieuwe Heusdenpas/kind pas 2024 nodig. Vaak stuurt de gemeente Heusden deze nieuwe passen begin 2024 al toe. Heb je nog geen nieuwe Heusdenpas vraag die dan gelijk aan bij de gemeente Heusden.
De stichting Leergeld geeft zelf niet de Heusdenpas uit. Dat doet de gemeente.

We proberen onze dienstverlening verder te verbeteren.
Aanvragen van voorzieningen kun je alleen doen via het aanvraagformulier op onze website. Dat vereenvoudigt onze werkwijze enorm en daarom zijn losse e-mails niet meer mogelijk.

Ga naar jouw aanvraag (leergeld heusden.nl) en vul de gegevens in, dan wordt dat snel geregeld. Vergeet niet bij de aanvraag een kopie van de Heusdenpas/Kindpas mee te sturen.

We zijn sinds eind 2023 ook via WhatsApp bereikbaar voor snelle vragen die ook weer een snel antwoord krijgen. App naar 0647990263. Er kunnen geen aanvragen via WhatsApp gedaan worden.Fan of the Match bij RKC

Als Fan of the Match zorgen de club en FC Robinstijn voor een fantastische beleving bij een thuiswedstrijd van RKC.
Het gaat om kinderen in de leeftijd tussen 6 en 13 jaar.

De Fan of the Match krijgt een uniek kijkje achter de schermen, mag aan de hand van de scheidsrechter de wedstrijdbal naar de middenstip brengen, bekijkt de wedstrijd samen met zijn/haar familie van speciaal gereserveerde zitplaatsen en wie weet komen er na de wedstrijd nog spelers van de thuisclub langs voor foto’s en handtekeningen.

In het geval van RKC mogen de kinderen ook meedoen in de warming-up rondo met de wisselspelers. Het is een gezinsconcept dus ook vader, broertjes, zusjes en soms andere familieleden mogen ook meekomen kijken naar de wedstrijd en de belevenissen van de Fan of the Match.
(aanmelding bij leergeldheusden@gmail.com)

Een sprekend voorbeeld: Als jouw zoon of dochter wil meedoen. Meld je dan aan via een email naarleergeldheusden@gmail.com


*************************************************************

Speelgoed doorgeefwinkel

Jullie kennen al de speel-O-theek. Daar kun je speelgoed lenen.
Op de Vliedberg in Vlijmen is sinds kort een speelgoed Doorgeefwinkel, die gerund wordt door Francien Sterenberg en Miranda de Kort.
In deze frisse, vrolijke winkel kunnen ouders met een HeusdenPas, samen met hun kind, gratis speelgoed uit komen zoeken.
In de winkel is er speelgoed voor kinderen van 0 t/m 12 jaar.

Daar zijn wel wat regeltjes aan verbonden. Neem in ieder geval uw HeusdenPas/KindPas mee!

De winkel is alleen open op donderdag en vrijdag van 11.00u tot 15.00u.
U kunt niet zomaar naar binnen lopen, u moet even bellen naar 06-21666712. De deur wordt dan voor u geopend.

U mag één keer per kwartaal komen en dan samen met uw kind drie dingen uitzoeken.

U mag een keertje extra komen om een cadeautje uit te zoeken als uw eigen kind jarig is.

Heeft uw kind een uitnodiging voor een feestje van een vriendje/vriendinnetje , dan mag u met die uitnodiging in de hand nog een keer een cadeautje uit komen zoeken voor de jarige.

Adres:
Paulus Potterstraat 1
In het Vliedbergs Hukske Vlijmen

*********************************************************************

De Efteling

Per 1 februari 2024 krijgt Leergeld te horen hoeveel kaartjes wij ontvangen van de Efteling. Voor het jaar 2024 zullen we in 1e instantie gezin met een even gezinsnummer kaartjes gaan geven. Zodra we weten hoeveel kaartjes we ontvangen, gaan we daar een bericht over versturen. Je kunt dus nog geen kaartjes aanvragen.
Nog even geduld totdat wij jullie gaan informeren.

*************************************************************************

(Kinder)fietsen

Voor kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan stellen wij eenmalig een fiets beschikbaar. Via het aanvraagformulier op onze site kun je vanaf mei 2024 een fiets aanvragen. Wij willen dan wel weten naar welke school uw zoon of dochter gaat.
Voor kinderen die nog op de basisschool zitten zijn we afgelopen jaar een nieuwe actie gestart. Wij zamelen kinderfietsen in en laten deze repareren op het VMBO De Overlaat in Waalwijk.

Als de fietsjes weer in goede staat zijn komen ze op onze site. Daar vind je foto's van de beschikbare fietsjes met de inch maat. Kijk daarom goed naar de maat aub. Op onze website vind je voor deze fietsjes een speciaal aanvraagformulier.

Voor alle vragen rond kinderfietsen kun je mailen met: bram.leergeld@gmail.com
De eerste kinderfietsen zijn inmiddels uitgereikt.

*************************************************************************************


Ook in 2024 zijn er weer Jeugdvakantieweken

Afgelopen jaren was er al een intensieve samenwerking met Jeugdvakantieweek in Drunen. Die gaat ook het komend jaar weer gewoon door. Met de organisatie van de Jeugdvakantieweek in Vlijmen gaan we ook intensiever samenwerken in 2024. Daar ga je rond mei meer van merken. Als leergeld Heusden betalen wij het inschrijfgeld - en de deelnamekosten
De club mensen achter deze organisatie in Vlijmen heeft dringend behoefte aan vrijwilligers voor ondersteuning deze week.

Bent u dit jaar weer van plan om uw kind(eren) in te schrijven voor het jeugdvakantiewerk Vlijmen? In de laatste week van de zomervakantie organiseren wij allerlei activiteiten. Op vertoon van een heusdenpas mogen de kinderen helemaal gratis deelnemen.

Om deze week te kunnen laten slagen, zijn we hard op zoek naar mensen die ons willen helpen dit mogelijk te maken. Wat vragen we van u:

  • Een paar keer per jaar een algemene vergadering met het hele bestuur.
  • Een paar keer per jaar vergaderen we met het groepje dat een activiteit organiseert. Data in overleg en zelf de keuze in welke activiteiten u helpt organiseren.
  • De activiteit tijdens de week helpen begeleiden.
U komt terecht in een enthousiast team dat graag leuke activiteiten voor kinderen wil organiseren en open staat voor nieuwe ideeën. Hopelijk wilt u daarbij helpen.

Aanmelden kan via onze mail info@jvwvlijmen.nl.


Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten en als eerste horen wanneer de inschrijvingen zijn, volg ons op facebook @jvwvlijmen of neem een kijkje op onze website: www.jvwvlijmen.nl.

**********************************************************************************


En dan nog wat info over het team van Leergeld Heusden

We hebben sinds kort een nieuwe vrijwilliger in de persoon van Bram van Dam. Bram gaat zich speciaal met de kinderfietsjes bezighouden.

Jeanne van Asseldonk gaat om gezondheidsredenen stoppen met haar werkzaamheden voor Leergeld. Heel jammer voor Leergeld. Jeanne bedankt en vooral veel sterkte met jouw gezondheid.

Met vriendelijke groet,


Jelle P. Marchand
Coördinator
Stichting Leergeld Heusden
tel 06 47990263, op dinsdag en donderdag van 9 tot 12 uur met uitzondering van de schoolvakanties.

mail: leergeldheusden@gmail.com
web: www.leergeld.nl/heusden

Copyright © 2024 Leergeld Heusden, All rights reserved.