Wie zijn wij?

Titel

Wie zijn wij?

Als Stichting Leergeld Heusden richten wij ons op kinderen uit gezinnen met geldzorgen. Deze kinderen dreigen door de financiële situatie van de ouders buiten de boot te vallen als het gaat om binnen- en buitenschoolse activiteiten. Wij zetten ons in voor deze kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Wij bieden ook een aanbod voor 0-4-jarigen om lekker te bewegen. Onze missie is dat elk kind kan meedoen. Want nu meedoen is later meetellen in de maatschappij!

Het kan hier gaan om een fiets, een laptop, muziekles of een lidmaatschap bij een sportvereniging. Wij bieden de kinderen een opstapje, waardoor ze toch deel kunnen nemen, kennis kunnen opdoen en vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Structuur van de organisatie

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie. Voor de directe ondersteuning van kinderen zijn op dit moment meer dan 112 lokale Leergeldstichtingen actief in 75% van de gemeenten in Nederland. Vanuit deze stichtingen werken vrijwilligers met grote lokale betrokkenheid. Samen zijn deze stichtingen verenigd in de Vereniging van stichtingen Leergeld in Nederland. In Den Bosch hebben we een landelijk bureau.

De Stichting Leergeld Heusden is opgericht op 5 november 2014. Het werkgebied van de stichting de gemeente Heusden met de kernen: Doeveren, Drunen, Elshout, Haarsteeg, Hedikhuizen, Herpt, Heusden vesting, Nieuwkuijk, Oudheusden en Vlijmen.

KvK-nr: 61819905.

Bankrekening: NL62 RABO 0198 2746 02 t.n.v. Stichting Leergeld Heusden.

ANBI-RSIN-nr: 8545.02.816 bij Beschikking toekenning ANBI status 15-12-2014

ANBI Beschikking zie ook in deze PDF

Bestuur

Voorzitter: Wim van Engeland

Secretaris: Henny Wibbelink

Penningmeester: Kees van Loon

Pr & communicatie: Sjuul van der Pol

Coördinatoren: Jelle Marchand en ondersteuner Marij van Alphen

Intermediairs: Marij van Alphen, Trees Oudshoorn, Theo de Vaan en Jeanne van Asseldonk

Ambassadeur & Sponsor werving: Theo Nelissen

Webmaster: Han van Uden

Comité van Aanbeveling

Willemijn van Hees, burgemeester gemeente Heusden

Ans Buys, voormalig rectrix Sint-Janslyceum in Den Bosch, directeur opleidingen Fontys Hogescholen en oud-lid Onderwijsraad

Paul van Loon, auteur jeugdboeken

Ga naar Leergeld Nederland

Stichting Leergeld Heusden is aangesloten bij de vereniging van stichtingen Leergeld Nederland. Op die manier kan gebruik gemaakt worden van alle expertise die is ontwikkeld op het gebied van Leergeld.